perjantai 10. heinäkuuta 2015

Day 5 - Sata salamaa ja sadepisaroita

Hiljaisen jännityksen vallitessa polkaistiin päivä käyntiin Saarijärveltä. Aurinko pilkisti pilvien takaa ja määränpäänä Pihtipudas. Puhalleltiin Oonan polviin päin ja toivottiin parasta niiden jaksamisen puolesta. Vanha vaiva kiusasi myös omaa polveani, joten rullailtiin lempeästi melko tasaista maastoa eteenpäin.


Aurinkoa kesti korkeintaan 15 minuuttia. Hetken päästä uitiin omissa vaatteissamme ja pyörät tuntuivat enemmänkin vesijeteiltä. Jatkettiin kuitenkin matkaa, kunnes taivas alkoi syöksemään salamoita ja jyrisemään niin, että kypärissä helisi. Kurvattiin seuraavalle tienpätkälle, laitettiin pyörät nojailemaan metallikaiteeseen ja piilouduttiin viereisen puun juureelle sateenvarjon alle. 


Ei auttanut. 70 kilometrin matkalla Viitasaarelle vaihdoin sukat 3 kertaa ja puin käsiini kumihanskat. Ei auttanut sekään. 

Viitasaarelle päästessämme tuuleteltiin jo osittain. Polvet tulivat mukana ja sateesta huolimatta hymyilytti. Pihtipudas oli jo lähempänä, kuin aamulla uskalsi edes haaveilla. Viitasaaren ABC ruokki neljänsadan kilometrin rajapyykin ylittäneet sissit.
Keinot on monet sanoi mummo kun kissalla pöytää pyyhki.

Poutapilviä. Helly Hansenit pysyivät silti visusti päällä ja tasainen kahina sekoittui nelostien rekkaliikenteeseen. 

Munuaisten aikaansaama tauko pakotti pyöräilijät jälleen sivutielle. Oonan palattua pusikosta olin kuolla äkilliseen itkuhuutoon, jonka johdosta Oonan kitalaki paistoi varmasti nelostien päähän asti. Seesteisen hetken pilasi puolen ranteen paksuinen kyykäärme, joka rauhassa paistatteli päiväänsä pientareella. Matka jatkui adrenaliinien virratessa suonissa.
Metsänhenki
Pihtipudas ja takana 110 kilometriä. Onnellisena omaan suoritukseensa saapui Team H2O viidennen etapin loppuun. Pihtiputaan kahden tähden hotelli majoitti ja saunotti pyöräilijät epäilyttävävissa puitteissa. Käytäviä koristaa ajan patinoimat kokolattiamatot ja ilmassa leijuu pinttynyt munkkirasvan ja homeen kyllästämä tuoksu. Kyllä tästä lystistä 70 euroa maksaa. Tiimi painuu unille ja huomenna matka jatkuu kohti Kärsämäkeä.  Adios!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti