tiistai 19. toukokuuta 2015

Pyöräillen halki Suomen

Eräänä talvisena päivänä aloin pohdiskelemaan, mitä tuleva kesä tuo tullessaan. Olin aiemmin jo päättänyt, että kaukomatkat saa nyt odottaa ja keskityn siihen, mitä lähiympäristöllä on tarjottavanaan. Olen haaveillut kesäisestä kiertomatkailusta ympäri Suomea, mutta koska en omista autoa enkä liiemmin ajokorttia, on reissut Suomen sisällä jääneet kovinkin vähäisiksi. Helpompi on ollut ottaa bussi Helsinki-Vantaalle ja lentää johonkin, missä taksimatkat ovat niin halpoja, että kaupunkien välisiinkään reissuihin ei tarvitse kuluttaa koko kuukauden opiskelijabudjettia.

Seuraava vaihtoehto olisi möllöttää kotona koko kesäloma, mutta koska pidän haasteista ja hulluiltakin tuntuvien ideoiden toteuttamisesta, päätin viettää osan kesälomasta pyörän päällä. Ja jottei liian helpoksi homma kävisi, pistin haasteen pöytään: Pyöräillen Helsigistä Utsjoelle, aikaa 10-14 päivää. Ja koska yksin matkanteko ja valmistautuminen olisi vähintäänkin tylsää, päätin pyytää töistä Oonan matkaan. Oona on tunnetusti asioihin tarttuvaa sorttia, joten aloimme siltä seisomalta suunnittelemaan tulevan kesän ajomatkaa. Koimme myös tarpeelliseksi sillä samaisella hetkellä ruveta huutelemaan reissusuunnitelmiamme ympäri työpaikkaa, joten perääntymiseen ei olisi enää mahdollisuutta.

Treenaaminen aloitettiin sisäpyöräilytunneilla, jota on tullut läpi talven harrastettua..noh. sillon tällöin. Ei voi kyllä tämän hetkisen kunnon puolesta kerskailla, mutta jospa niiden muutamienkin hikipisaroiden vuodattamisesta jotain hyötyä olisi ollut

Ilmojen parannuttua ollaan nyt siirrytty ulos pyöräilemään ja pakko myöntää, että tähän hommaan jää koukkuun! Ostettiin Oonan kanssa vahingossa samanlaiset pyörät, joten näytetäänkin ihka oikealta pyörätiimiltä. Tiimillä ei tosin ole vielä nimeä, joten ehdotuksia otetaan vastaan.

Pyrkimyksenä on treenata vähintään 3 kertaa viikossa, joista kerran viikossa olisi noin 3 tunnin pyörälenkki. Kerran ollaan jo onnistuttu se toteuttamaan, kun poljettiin Sipoonrantaan ihanassa myötätuulessa, mutta toisella viikolla pyörälenkki vaihtuikin toisenlaiseen harrastukseen....

Vincent


Eksyttiin siinä Kallion kohdilla...

Treenataan vaikka sataa, vaikka sataa kaatamalla, vaikka sataa kaatamalla rakeita, niin että kypärään kolisee.

Nyt on siis muutama pidempi lenkki takana ja 7 viikkoa aikaa treenata. Lisäksi ollaan muutamaan otteeseen käyty juoksemassa Malminkartanon jätemäen rappusia kunnonkohotusmielessä. Kerran muuten jo kaaduinkin pyörällä, joten tästä on hyvä jatkaa. Tyhjät siis pois. Mulla on täysi luotto meihin! Melkoisen epäileviä kommentteja ollaan tosin saatu osaksemme, mutta täältä pesee!

Toive varpaiden kastamisesta Jäämeressä heinäkuun puolessa välissä, on koko ajan lähempänä toteutumista.

Jätemäeltä


Välillä saattaa käydä näinkin. Harrastus se tämäkin... Roskapankin terassilta,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti